Culinair

Recept voor vis met een pittige Marokkaanse kruidensaus

Vis met Marokkaanse saus: lekker bij een frisse couscoussalade.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 600 g witvisfilet, bijvoorbeeld kabeljauw, zeewolf of tilapia
  • 2 el olijfolie
  • bloem om te bestuiven

Voor de kruidensaus (chermoula):

  • 15 g platte peterselie, grof gehakt
  • blaadjes van 4 takjes verse munt, grof gehakt
  • 1 rode chilipeper, zaadjes evt. verwijderd en fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • ½ tl gemalen komijn
  • 2 el citroensap
  • 50 ml olijfolie
  • Extra: keukenmachine.

Aan de slag!

  1. Maal voor de saus (chermoula) alle ingrediënten in de keukenmachine fijn.
  2. Breng op smaak met zout en peper en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Snijd de vis in grote stukken en bestuif ze met wat bloem.
  4. Verhit de olie in de koekenpan en bak de vis in ca. 4 minuten rondom bruin en gaar.
  5. Bestrooi met zout en peper en serveer met de chermoula.
  6. Lekker met een couscoussalade.

Idee: chermoula is ook lekker bij gevogelte of lamsvlees.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar en Zara home.

Reageer op dit artikel