Placeholder

Recept voor vis in parmaham met pesto-bonen

Witvisfilets gewikkeld in parmaham is een supercombi! Lekker met krieltjes of geroosterde aardappels uit de oven.

Witvisfilets gewikkeld in parmaham is een supercombi! Lekker met krieltjes of geroosterde aardappels uit de oven.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

– 4 stevige stukken witvisfilets (à 125 g, bijv. zeewolf of tilapia)
– 8 plakjes parmaham (of rauwe ham)
– 
2 el olijfolie
– 
300 g tuinbonen (diepvries)
– 
200 g peultjes
– 
300 g doperwten (vers of diepvries)
– 
3-4 el pesto (koelvers of potje)

Aan de slag!
Bestrooi de visfilets met zout en peper en wikkel elk stuk in 2 plakjes ham. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de stukken vis rondom op matig vuur in ca. 5 minuten gaar en goudbruin.
Kook intussen in een ruime pan met water en wat zout de tuinbonen 6 minuten; voeg de laatste 3 minuten de peultjes en doperwten toe en kook ze mee tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en meng ze in een schaal met de pesto.
Verdeel de pesto-bonen over borden en leg de vis erop of ernaast. Lekker met krieltjes of geroosterde aardappels uit de oven.

Bereidingstijd: 20-25 minuten.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.