Placeholder

Recept voor uiensoep

Hmmm, heerlijk: uiensoep! Lekker als voorgerecht of met een stokbroodje erbij als volledige maaltijd.

Hmmm, heerlijk: uiensoep! Lekker als voorgerecht of met een stokbroodje erbij als volledige maaltijd.

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
• 25 g boter
• 2 grote uien, in ringen
• ½ kleine prei, in ringen
• paar takjes tijm, blaadjes gerist
• 1 el bloem
• 500 ml runderbouillon (van tablet)
• 4 sneetjes stokbrood
• 50 g belegen boerenkaas, geraspt

Ook lekker: mosterdsoep met beenham

Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien en prei met de tijm 15 minuten op zacht tot matig vuur, tot ze mooi lichtbruin en supergaar zijn. Doe de bloem erbij en roer het goed door. Giet de bouillon in de pan en klop flink met een garde om klontvorming te voorkomen. Breng de soep tegen de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
2. Bestrooi de sneetjes stokbrood met de kaas en leg ze 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt.
3. Schenk de soep in kommen en leg in elke kom een broodje met kaas. Garneer met een beetje tijm en geef de andere broodjes bij de soep.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.