Placeholder

Recept voor tuinbonen met kruiden en ei

Dit is een snelle en vrije variant op het gerecht Ful medames, dat traditioneel met gedroogde en geweekte bonen wordt gemaakt. In Egypte eten ze dit gerecht vaak met een gebakken eitje als ontbijt, maar het wordt ook wel als mezze met pitabrood opgediend.

Dit is een snelle en vrije variant op het gerecht Ful medames, dat traditioneel met gedroogde en geweekte bonen wordt gemaakt. In Egypte eten ze dit gerecht vaak met een gebakken eitje als ontbijt, maar het wordt ook wel als mezze met pitabrood opgediend.

Hapje of voorgerecht voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 4 eieren
  • 450 g tuinbonen (diepvries)
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 3 bosuitjes, fijngehakt
  • 4 takjes (blad)peterselie, fijngehakt
  • 4 takjes verse munt, fijngehakt
  • 4 pitabroodjes om erbij te serveren

Aan de slag!

  1. Kook de eieren in 6 à 8 minuten hard.
  2. Kook intussen in een andere pan de tuinbonen 6 minuten.
  3. Laat de eieren onder koud stromend water schrikken, pel ze en snijd ze in partjes.
  4. Giet de tuinbonen af en laat ze uitlekken.
  5. Meng in een kommetje de knoflook met de olie en het citroensap.
  6. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  7. Meng in een schaal de tuinbonen met de dressing, de bosuitjes, de peterselie en de munt.
  8. Leg er de eieren op.
  9. Serveer de salade met warme pitabroodjes.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.