Placeholder

Recept voor tostada met gerookte kip

Een heerlijk recept voor een knapperig, hartig voorgerecht.

Een heerlijk recept voor een knapperig, hartig voorgerecht.

Voorgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 6 el zonnebloemolie
  • 4 tortilla’s
  • ½ kleine ijsbergsla, in reepjes
  • 150 g gerookte kipfilet, in reepjes
  • 1 rode ui, in reepjes
  • 125 g zure room
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • ½ bosje platte peterselie, grof gehakt
  • 1 limoen, in partjes

 

Aan de slag!

  • Verhit in 2 koekepannen de olie. Bak de tortilla’s in 2 porties aan beide kanten bruin en krokant.
  • Leg de krokante tortillabodems op 4 borden. Beleg ze met sla, kipfilet en ui.
  • Schep er een flinke lepel zure room op. Bestrooi de tostada’s met kaas, peterselie en peper naar smaak. Serveer met de partjes limoen.

Bereidingstijd: 20 minuten

Tip Vervang de kipfilet ook eens door reepjes zalmfilet, garnalen of gebakken champignons.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Kitsch Kitchen, Studio Bazar, Nijhof, Zara Home, Dille & Kamille.