Placeholder

Recept voor tonijnburgers

Zet vanavond deze tonijnburger eens op tafel. Of vanmiddag als lunch, als je niet zo lang kunt wachten.

Zet vanavond deze tonijnburger eens op tafel. Of vanmiddag als lunch, als je niet zo lang kunt wachten.

Lunch- of hoofdgerecht, 4 personen

Ingrediënten:

– 3 blikjes tonijn op water, uitgelekt
– 3 sneetjes oud witbrood, korsten verwijderd en verkruimeld
– 2 eieren
– 1 el fijngehakte bladpeterselie
– 1 tl gedroogde oregano
– geraspte schil van 1 citroen (alleen het geel)
– 2 el mayonaise
– 2 el bloem
– 2 el olijfolie
– 4 meergranenbolletjes
– 2 handenvol jonge bladsla
– 1 vleestomaat, in plakken
– 6-8 el kant-en-klare ravigottesaus (potje) of remouladesaus (flesje)

Bereiding

Maak in een kom de tonijn met een vork fijn. Meng er het broodkruim door en wrijf alles met je vingertoppen zo fijn mogelijk. Meng er de eieren, de peterselie, de oregano, de citroenrasp en de mayonaise door. Breng op smaak met zout en flink wat versgemalen peper. Vorm van het tonijnmengsel met vochtige handen 4 burgers van ca. 2 cm dik. Laat ze 10-15 minuten in de koelkast iets opstijven. Wentel de burgers door de bloem. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de burgers ca. 3 minuten per kant. Snijd de meergranenbolletjes open en beleg de onderste helften met de sla, tonijnburgers, tomaat en ravigotte- of remouladesaus. Dek af met de bovenste helften brood. Lekker met Vlaamse frieten.

Bereidingstijd: 25 minuten, plus 10-15 minuten rusten.