Recept voor supersalade met spinazie, gekarameliseerde peer en brie

Recept voor supersalade met spinazie, gekarameliseerde peer en brie

Deze week vind je in Vriendin het weekmenu. De recepten van dit menu vind je elke dag hier op Vriendin.nl. Vandaag wordt het lekker makkelijk met deze heerlijke salade.

Deze week vind je in Vriendin het weekmenu. De recepten van dit menu vind je elke dag hier op Vriendin.nl. Vandaag wordt het lekker makkelijk met deze heerlijke salade.

Boodschappenlijstje:
¾ el balsamicoazijn
3 el olijfolie
½ tl Dijonmosterd
zout en peper
200 g bladspinazie
4 el gedroogde cranberry’s
150 g brie, in blokjes gesneden
80 g walnoten
klontje boter
1 tl rietsuiker
1 peer, gehalveerd, zonder klokhuis en in partjes gesneden

Aan de slag!
Klop in een grote kom de balsamicoazijn, olijfolie, mosterd, zout en peper tot een gladde dressing. Was de spinaziebladeren twee keer in een kom met koud water, giet ze af en dep ze voorzichtig droog. Doe de droge spinazie in de kom met de dressing en meng heel voorzichtig zodat alle blaadjes met een laagje dressing bedekt worden. Schik de spinazie op vier borden en verdeel de cranberry’s en de brie over elk bord. Rooster in een koekepan de walnoten zonder vet gedurende 3 minuten. Haal de walnoten uit de pan, hak ze grof en verdeel ze over de salade. Smelt de boter in de koekepan. Strooi de suiker op de gesmolten boter en roer goed totdat deze opgelost is. Bak de partjes peer in 3-4 minuten per kant goudbruin. Verdeel de warme peren over de salade en serveer meteen.

Variatie: Dankzij de milde smaak van spinazie kun je eindeloos variëren. Probeer ook eens een spinaziesalade met geroerbakte kipreepjes, sesamzaadjes en mandarijnpartjes. Marineer de kip van tevoren in een beetje sojasaus, rode chilipeper en sesamolie. Spinazie is ook heerlijk als bijgerecht naast vis of kip. Snel roerbakken en vervolgens serveren met pijnboompitjes en reepjes zongedroogde tomaten. Ook lekker: volkoren spaghetti met een saus van roomkaas, spinazie en zalm.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, H&M.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.