Placeholder

Recept voor suikerglazuur met smeuïge cake met maanzaad en een romige mascarponevulling

Deze speciale cake is om je vingers bij af te likken zo lekker. Maak hem voordat er bezoek komt en ze zullen blij verrast zijn.

Deze speciale cake is om je vingers bij af te likken zo lekker. Maak hem voordat er bezoek komt en ze zullen blij verrast zijn.

Gebak voor 8 tot 10 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 125 g zachte boter
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 g maanzaad

Voor de vulling:

  • 250 g mascarpone
  • 3 el lemon curd (citroenjam)

Voor het glazuur:

  • 150 g poedersuiker
  • 2 el citroensap
  • geraspte schil van 1 (biologische) citroen.
  • Extra: vierkant brownieblik, ingevet en bodem belegd met bakpapier.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop in een kom de boter met de suiker romig.
  2. Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel luchtig.
  3. Meng er de melk en een mespunt zout door.
  4. Zeef het meel erboven en voeg het maanzaad toe.
  5. Meng alles tot een glad beslag.
  6. Schep het cakebeslag in het bakblik.
  7. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
  8. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
  9. Snijd de cake horizontaal met een groot mes doormidden.
  10. Klop voor de vulling in een kommetje de mascarpone met de lemon curd los en bestrijk de onderste cakehelft met het mengsel. Leg de bovenste cakelaag erop.
  11. Meng voor het glazuur in een kommetje de poedersuiker met het citroensap en -raspsel. Verdun het mengsel eventueel nog met 1 eetlepel water.
  12. Bestrijk de bovenkant van de cake met het glazuur en laat hard worden.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar en Zara home.