Placeholder

Recept voor stevige gevulde tomatensoep met groene tortelloni

Mmm! Een soepje doet het altijd goed als hoofdgerecht. Maak ‘m extra lekker met tortelloni en serveer met stokbrood of ciabatta.

Mmm! Een soepje doet het altijd goed als hoofdgerecht. Maak ‘m extra lekker met tortelloni en serveer met stokbrood of ciabatta.

Vegetarische maaltijdsoep, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 g fijne soepgroenten (vers of diepvries)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)
  • 750 ml warme groentebouillon
  • 250 g koelverse tortelloni verdi
  • 4 el geraspte pittige kaas (bijv. Grana Padano)

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de soepgroenten en oregano toe en bak ze 2 minuten mee.
  2. Meng er de tomatenblokjes door en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook.
  3. Zet het vuur lager en laat de soep 7-8 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de tortelloni toe en kook nog 6-8 minuten of tot de pasta gaar is.
  5. Schep de soep in kommen en bestrooi met de kaas. Lekker met stokbrood of ciabatta.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Studio Bazar, Bedazzle, Ikea, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.