Placeholder

Recept voor steak met wasabimayonaise

Deze combinatie van steak en aspergetips moet je eens geproefd hebben. Succes gegarandeerd!

Deze combinatie van steak en aspergetips moet je eens geproefd hebben. Succes gegarandeerd!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
– 
200 g aspergetips
– 4 ribeye-steaks
– 1 el olie
– 150 g gemengde sla met rucola
– 6-8 radijsjes, in dunne plakjes

Voor de dressing:
– 
2 el sojasaus
– 1,5 el rijstazijn
– 0,5 tl suiker
– 1 tl sesamolie

Voor de wasabimayonaise:
– 
4 el mayonaise
– 2-3 tl wasabipasta (tube)
Extra: eventueel grillpan, aluminiumfolie

Aan de slag!
Klop in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Kook de aspergetips in een pan met water en wat zout in 2-3 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Bestrooi de steaks met zout en peper. Verwarm de olie in een koekenpan bak de steaks 2 minuten per kant (als je een grillpan gebruikt, moet je de pan tot heet verwarmen, de steaks inwrijven met olie en in de pan leggen). Neem ze uit de pan en laat ze 2-3 minuten onder aluminiumfolie rusten. Meng in een kom de sla, aspergetips en radijsjes met de dressing. Verdeel de salade over vier borden. Snijd de biefstuk in repen en leg op of naast de sla. Serveer met de wasabi-mayonaise.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Tip: Omdat dit een fusion-achtig gerecht is, kun je er heel goed aardappelpartjes uit de oven of stokbrood bij serveren.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.