Placeholder

Recept voor spinaziestamppot met feta en amandel

Een beetje voorjaar op je bord: lekkere stevige kost met frisse, knapperige voorjaarsgroenten. En nog slank ook!

Een beetje voorjaar op je bord: lekkere stevige kost met frisse, knapperige voorjaarsgroenten. En nog slank ook!

Ingrediënten
• 1,2 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
• 2 el olijfolie
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 600 g spinazie, gewassen
• 150 ml magere melk
• 150 g cherrytomaatjes, gehalveerd
• 150 g feta, grof verkruimeld
• 50 g geroosterde amandelen, grofgehakt
• 2 tl gedroogde tijm

Bereiding
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit in een wok de olie en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep er de spinazie, tomaat, feta, amandelen en tijm door. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en schep op 4 borden.

Bereidingstijd
30 minuten