Placeholder

Recept voor spaghetti met pesto

Inspiratie voor het avondeten nodig? Maak eens spaghetti met zelfgemaakte pesto! Lekker met Parmezaanse kaas.

Inspiratie voor het avondeten nodig? Maak eens spaghetti met zelfgemaakte pesto! Lekker met Parmezaanse kaas.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 60 g pijnboompitten
  • 50 g basilicum, plus extra
  • 1 teen knoflook, gepeld 
  • 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano, plus extra
  • 100 ml olijfolie
  • 400 g spaghetti
  • 250 g doperwten (diepvries)

Extra: staafmixer

 

Aan de slag:
Rooster in een koekenpan zonder vet de pijnboompitten al omscheppend tot ze licht goudbruin zijn; let goed op, want ze verbanden snel. Houd enkele pijnboompitten voor de garnering apart (ca. 20 gram). Pureer met een staafmixer de basilicum samen met de knoflook, de rest van de pijnboompitten, de kaas en een scheut olijfolie.
Voeg geleidelijk de rest van de olie toe en pureer alles tot een mooie dikke, groene saus.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

  1. Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar; kook de laatste 3 minuten de bevroren doperwten mee.
  2. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht (ongeveer een kopje).
  3. Meng in een voorverwarmde schaal de spaghetti en doperwten met de pesto en maak de pasta smeuïger door wat van het kookwater toe te voegen.
  4. Verdeel over borden en strooi er nog wat fijngesneden basilicum, geraspte Parmezaan en pijnboompitten over. 

Bereidingstijd: 20 minuten.

Tip: Je kunt de pesto ook met andere kruiden maken zoals peterselie, rucola of munt.

Bewaartip: Bewaar pijnboompitten goed afgesloten op een koele donkere plek of in de koelkast.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Dille & Kamille, Studio bazar, Zara Home, Kitsch kitchen, de Weldaad.