Placeholder

Recept voor spaghetti met lof & peer

Maak eens deze heerlijke spaghetti met lof en peer. Weer eens wat anders dan een bolognesaus!

Maak eens deze heerlijke spaghetti met lof en peer. Weer eens wat anders dan een bolognesaus!

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
400 g volkoren spaghetti
700 g witlof
1 sappige handpeer
2 el olijfolie
75 ml slagroom
150 g gorgonzola dolce (mild) of piccante (pittig), in blokjes
50 g walnoten, grof gehakt
25 g rucola

Aan de slag!
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Snijd een plakje van de onderzijde van de witlof en halveer de struikjes. Verwijder de harde kern en snijd de witlof in de lengte in reepjes. Halveer peer met schil en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in de lengte in dunne partjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de witlof in 6-8 min. beetgaar. Schep er de peer door en bak nog 1 min. Voeg de slagroom en de helft van de gorgonzola en de noten toe en verwarm nog 1-2 min. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de spaghetti af en schep door de witlof. Verdeel de spaghetti over 4 borden en bestrooi met de rest van de kaas en walnoten.

Tip: Lof en peer vormen een perfect duo. In plaats van peer zijn ook appel, druiven en sinaasappel heerlijke combinaties.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.