Culinair

Recept voor spaghetti met kerstomatensaus en gegrilde courgette

Een heerlijke twist aan een klassiek recept! Deze spaghetti met kerstomatensaus en gegrilde courgette valt bij iedereen in de smaak.

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:
– 
250 g (volkoren) spaghetti
– 
2 el olijfolie
– 
2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 
250 g mager rundergehakt
– 
1 pak tomatenpastasaus (à 500 g)
– 
250 g kerstomaatjes, gehalveerd
– 
1 courgette
– 
3 el fijngesneden basilicum
– 
4 el geraspte 30+ kaas

Extra: grillpan

Aan de slag!
Kook de spaghetti in water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olijfolie in een pan. Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 5 min. rul. Voeg de knoflook, tomatensaus en kerstomaatjes toe, breng aan de kook en laat 5-10 min. zachtjes pruttelen. Snijd de courgette in schuine plakken. Besmeer de plakken dun met olijfolie. Verhit de grillpan voor en rooster hierin de plakken courgette in delen aan beide kanten goudbruin. Giet de pasta af en serveer met tomatensaus en gegrilde courgette. Bestrooi met de basilicum en kaas.

Foto: Peter Kooijman

Reageer op dit artikel

Instagram