Recept voor sorbet van sinaasappel
29 april 2013
Een heerlijk toetje voor morgen: fruitig oranje.
Een heerlijk toetje voor morgen: fruitig oranje.
Voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 5 zoete sinaasappels (niet te groot)
- 3 1/2 el rijststroop
- gekleurd gemengd fruit
Aan de slag!
- Snijd van 4 sinaasappels het bovenste kapje en haal het vruchtvlees eruit.
- Bewaar de uitgeholde sinaasappels om het in te serveren.
- Was de vijfde sinaasapppel goed en rasp de schil.
- Meng de geraspte schil samen met het vruchtvlees en het vruchtvlees van de andere sinaasappels.
- Verwijder de pitjes en de draadjes.
- Hierna meng je de rijststroop met de sinaasappelpulp.
- Vul de lege sinaasappels met het mengsel en zet ze 4 tot 5 uur in de vriezer.
- Versier met andere vruchten.