Recept voor soep met gamba’s en artisjokken
20 juni 2018
Deze lichte soep is supergezond én lekker!
Deze lichte soep is supergezond én lekker!
Voor- of lunchgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 verse, middelgrote artisjokken (of artisjokbodems uit blik)
- 1 kleine venkelknol
- 1 stengel bleekselderij
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- 100 ml droge witte wijn
- 800 ml visfond
- eventueel 2 el anijsdrank (zoals Pernod)
- paar saffraandraadjes (of mespunt gemalen kurkuma)
- 300 g grote, rauwe gepelde garnalen
- 2 el fijngesneden basilicum
- 2-3 el sinaasappelsap
Aan de slag!
- Maak de artisjok schoon, verwijder indien nodig de blaadjes en het hooi.
- Snijd de artisjokbodems (vers of uit blik) in stukjes.
- Snijd de venkel en de bleekselderij in fijne blokjes.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Fruit alle groenten in de olijfolie glazig. Blus af met de wijn.
- Schenk de bouillon en de anijsdrank erbij en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de saffraan en de garnalen toe en verwarm nog 4-5 minuten, maar niet meer laten koken.
- Roer het basilicum erdoor en breng de soep op smaak met het sap, zout en peper.
- Serveer in diepe borden, met geroosterd brood erbij.
Bereidingstijd: 40 minuten
Productie: Tessa Klösters. Receptuur en beeld: StockFood/BeeldigBeeld.