Placeholder

Recept voor soep met gamba’s en artisjokken

Deze lichte soep is supergezond én lekker!

Deze lichte soep is supergezond én lekker!

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 4 verse, middelgrote artisjokken (of artisjokbodems uit blik)
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml droge witte wijn
  • 800 ml visfond
  • eventueel 2 el anijsdrank (zoals Pernod)
  • paar saffraandraadjes (of mespunt gemalen kurkuma)
  • 300 g grote, rauwe gepelde garnalen
  • 2 el fijngesneden basilicum
  • 2-3 el sinaasappelsap

 

Aan de slag!

  • Maak de artisjok schoon, verwijder indien nodig de blaadjes en het hooi.
  • Snijd de artisjokbodems (vers of uit blik) in stukjes.
  • Snijd de venkel en de bleekselderij in fijne blokjes.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Fruit alle groenten in de olijfolie glazig. Blus af met de wijn.
  • Schenk de bouillon en de anijsdrank erbij en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de saffraan en de garnalen toe en verwarm nog 4-5 minuten, maar niet meer laten koken.
  • Roer het basilicum erdoor en breng de soep op smaak met het sap, zout en peper.
  • Serveer in diepe borden, met geroosterd brood erbij.

Bereidingstijd: 40 minuten

 

Productie: Tessa Klösters. Receptuur en beeld: StockFood/BeeldigBeeld.