Placeholder

Recept voor Sloppy Joe

De Sloppy Joe (of ‘slonzige Joe’) komt waarschijnlijk uit Key West in Florida en bestaat uit een smakelijke gehaktsaus geserveerd op een zacht broodje.

De Sloppy Joe (of ‘slonzige Joe’) komt waarschijnlijk uit Key West in Florida en bestaat uit een smakelijke gehaktsaus geserveerd op een zacht broodje.

Ingrediënten:
– 
1 el zonnebloemolie
– 1 ui, fijngesneden
– 1 rode
puntpaprika, in blokjes gesneden
– 
600 g rundergehakt
– 2 teentjes
knoflook, geperst
– 
4 el ketchup
– 1 blik tomatenblokjes (400 g)
– 100 ml hete runderbouillon
– 2 tl worcestershiresaus
– 2 tl donkerbruine basterdsuiker
– 1 tl Dijonmosterd
– Zout en peper
– 
4 zachte witte bolletjes, om te serveren

Voor erbij: kant-en-klare coleslaw, augurken, chips

Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak de ui en puntpaprika in 4 minuten zacht. Verhoog het vuur, voeg het rundergehakt toe en bak het in 5 minuten rul. Roer knoflook, ketchup, tomatenblokjes, hete runderbouillon, worcestershiresaus, basterdsuiker, Dijonmosterd en zout en peper erdoor. Breng de saus even aan de kook, verlaag daarna het vuur en laat afgedekt 25 minuten koken. Roer af en toe door. Verhoog daarna het vuur en laat de saus zonder deksel en onder af en toe roeren nog 3 minuten koken. Serveer op zachte, witte bolletjes en serveer er coleslaw, augurk en chips bij.

Bereidingstijd: 40 minuten

Tip: Je kunt ook hotdog- of hamburgerbroodjes gebruiken.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Nijhof, Studio Bazar.