Recept voor slanke aardappelgratin
12 juni 2013
Aardappelgratin: heerlijk! Maar helaas niet zo gezond door alle room die erin zit. Maar daar is een oplossing voor! Want deze slankere variant is bijna net zo lekker!
Aardappelgratin: heerlijk! Maar helaas niet zo gezond door alle room die erin zit. Maar daar is een oplossing voor! Want deze slankere variant is bijna net zo lekker!
Bijgerecht voor 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4/5 aardappels
- 250 gram magere kwark
- halve ui
- snufje zout/peper
- eventueel een klein beetje Parmezaanse kaas
Aan de slag!
- Begin met het voorverwarmen van je oven op 220 graden.
- Schil daarna de aardappels en schaaf/snijd ze in hele dunne plakjes.
- Snijd ook het uitje in dunne ringen en meng de kwark een snufje zout/peper in een kom.
- Bedek de bodem van je ovenschaal met aardappelschijfjes totdat de bodem volledig bedekt is.
- Leg hier overheen een paar uienringen.
- Verdeel daarna circa 1/3 van het kwarkmengsel over de aardappelschijfjes.
- Leg hier overheen weer aardappelschijfjes, uienringen, 1/3 van het kwarkmengsel.
- Ga net zo lang door totdat de ingrediënten op zijn.
- Eindig met een laagje aardappelschijfjes met het kwarkmengsel erop.
- Eventueel kun je over het kwarkmengsel een beetje Parmezaanse kaas verdelen.
- Zet de aardappelgratin voor circa 35-40 minuten in de oven totdat de aardappel gaar is.
- Het kan zijn dat de aardappelgratin in een ander oven wat minder lang of wat langer moet.
Bereidingstijd: 20 min + 35-40 min in de oven.
Kijk voor meer lekkere recepten op www.lekkerensimpel.com