Placeholder

Recept voor slanke aardappelgratin

Aardappelgratin: heerlijk! Maar helaas niet zo gezond door alle room die erin zit. Maar daar is een oplossing voor! Want deze slankere variant is bijna net zo lekker!

Aardappelgratin: heerlijk! Maar helaas niet zo gezond door alle room die erin zit. Maar daar is een oplossing voor! Want deze slankere variant is bijna net zo lekker!

Bijgerecht voor 2 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 4/5 aardappels
  • 250 gram magere kwark
  • halve ui
  • snufje zout/peper
  • eventueel een klein beetje Parmezaanse kaas

Aan de slag!

  1. Begin met het voorverwarmen van je oven op 220 graden.
  2. Schil daarna de aardappels en schaaf/snijd ze in hele dunne plakjes.
  3. Snijd ook het uitje in dunne ringen en meng de kwark een snufje zout/peper in een kom.
  4. Bedek de bodem van je ovenschaal met aardappelschijfjes totdat de bodem volledig bedekt is.
  5. Leg hier overheen een paar uienringen.
  6. Verdeel daarna circa 1/3 van het kwarkmengsel over de aardappelschijfjes.
  7. Leg hier overheen weer aardappelschijfjes, uienringen, 1/3 van het kwarkmengsel.
  8. Ga net zo lang door totdat de ingrediënten op zijn.
  9. Eindig met een laagje aardappelschijfjes met het kwarkmengsel erop.
  10. Eventueel kun je over het kwarkmengsel een beetje Parmezaanse kaas verdelen.
  11. Zet de aardappelgratin voor circa 35-40 minuten in de oven totdat de aardappel gaar is.
  12. Het kan zijn dat de aardappelgratin in een ander oven wat minder lang of wat langer moet.

Bereidingstijd: 20 min + 35-40 min in de oven.

Kijk voor meer lekkere recepten op www.lekkerensimpel.com