Placeholder

Recept voor salade van venkel, komkommer en garnalen

Venkel heeft een fris-pittige smaak; je kunt er alle kanten mee op. Maak er bijvoorbeeld een lekkere salade met komkommer en garnalen van. Perfecte combi!

Venkel heeft een fris-pittige smaak; je kunt er alle kanten mee op. Maak er bijvoorbeeld een lekkere salade met komkommer en garnalen van. Perfecte combi!

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
• 2 venkelknollen
• 4 mini-komkommers
• 1 bakje dille, fijngehakt
• 2 el mayonaise
• 1 teentje knoflook, geperst
• 125 ml yoghurt
• 1 bosje radijs
• 200 g roze garnalen
Extra nodig: mandoline

Aan de slag:
1. Snijd de stelen van de venkelknol. Knip het venkelgroen eraf en houd apart. Snijd de stelen in dunne ringetjes. Snijd de venkelknol op een mandoline in flinterdunne plakjes.
2. Snijd de komkommers over de lengte in dunne plakjes met de mandoline of met een dunschiller.
3. Hak de helft van de dille fijn en meng voor de dressing met de mayonaise, knoflook en yoghurt. Verdun de dressing met een paar eetlepels water en breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing in een kom met de venkel en de komkommer. Maak de radijsjes schoon en snijd in dunne plakjes (kan ook op de mandoline).
4. Verdeel de radijs en venkelsalade over een schaal. Leg er de garnalen op. Bestrooi met takjes dille en garneer met het venkelgroen.

Tip: heb je geen mandoline, gebruik dan een (scherpe) kaasschaaf.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokvan. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën