Placeholder

Recept voor salade met portobello, spekjes en ei

Deze maaltijdsalade met ei, plakken portobello en spekjes staat binnen 25 minuten op tafel.

Deze maaltijdsalade met ei, plakken portobello en spekjes staat binnen 25 minuten op tafel.

Maaltijdsalade, 4 personen

Boodschappenlijstje:
– 
4 eieren
– 250 g spekblokjes
– 4 portobello champignons, schoongeveegd en in plakken
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– 200 g eikenbladsla of eikenbladsla-melange (zakje)
– 2 stronkjes witlof, blaadjes losgehaald
– 40 g croutons naturel

Aan de slag!
Kook de eieren in 5-7 minuten halfzacht. Spoel ze onder koud stromend water en laat ze een beetje afkoelen. Bak intussen in een droge koekenpan de spekblokjes op laag vuur tot ze bruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Schenk het meeste spekvet uit de pan en bak in een beetje vet de repen portobello 3-4 minuten al omscheppend; voeg de laatste minuut de knoflook toe en bak mee. Strooi er wat zout en peper over. Meng in een schaal de sla met de witlof, plakken portobello en knoflook-vinaigrette. Verdeel de salade over 4 diepe borden. Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg ze op de borden met sla. Strooi er de spekjes en croutons over. Lekker met landbrood en kruidenboter.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Studio Bazar, H&M Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.