Placeholder

Recept voor salade met portobello, brie en pompoenpitten

Lekker en makkelijk: de warme portobello’s met gesmolten brie zijn heel eenvoudig te bereiden.

Lekker en makkelijk: de warme portobello’s met gesmolten brie zijn heel eenvoudig te bereiden.

Vegetarische maaltijdsalade voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 4 grote of 8 kleine portobello’s
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 250 g brie
  • 4 el pompoenpitten
  • 6 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 rode ui, in ringen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 150 g jonge bladslaolijfolie, om in te vetten

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Vet de hoedjes van de portobello’s met een beetje olijfolie in.
  3. Leg ze met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal.
  4. Verdeel de knoflook over de hoedjes.
  5. Snijd de brie in dunne plakken (verwijder eventueel de witte korstjes) en leg ze op de portobello’s.
  6. Strooi er de pompoenpitten over.
  7. Zet de portobello’s ca. 10-15 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
  8. Klop intussen in een kommetje de olie en azijn door elkaar.
  9. Leg er de ringen rode ui in en voeg wat zout en peper toe.
  10. Laat de ui even marineren.
  11. Snijd de stengels bleekselderij in hele dunne plakjes.
  12. Verdeel de sla over vier borden.
  13. Verdeel er de bleekselderij over en schep er de rode uiringen met dressing over.
  14. Leg de warme portobello’s erop.

TIP: Lekker met warme repen ciabatta.

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk.