Recept voor salade met portobello, brie en pompoenpitten
2 mei 2013
Lekker en makkelijk: de warme portobello’s met gesmolten brie zijn heel eenvoudig te bereiden.
Lekker en makkelijk: de warme portobello’s met gesmolten brie zijn heel eenvoudig te bereiden.
Vegetarische maaltijdsalade voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 grote of 8 kleine portobello’s
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 250 g brie
- 4 el pompoenpitten
- 6 el olijfolie
- 2 el rode wijnazijn
- 1 rode ui, in ringen
- 4 stengels bleekselderij
- 150 g jonge bladslaolijfolie, om in te vetten
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Vet de hoedjes van de portobello’s met een beetje olijfolie in.
- Leg ze met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal.
- Verdeel de knoflook over de hoedjes.
- Snijd de brie in dunne plakken (verwijder eventueel de witte korstjes) en leg ze op de portobello’s.
- Strooi er de pompoenpitten over.
- Zet de portobello’s ca. 10-15 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
- Klop intussen in een kommetje de olie en azijn door elkaar.
- Leg er de ringen rode ui in en voeg wat zout en peper toe.
- Laat de ui even marineren.
- Snijd de stengels bleekselderij in hele dunne plakjes.
- Verdeel de sla over vier borden.
- Verdeel er de bleekselderij over en schep er de rode uiringen met dressing over.
- Leg de warme portobello’s erop.
TIP: Lekker met warme repen ciabatta.
Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk.