Placeholder

Recept voor salade met pindadressing en garnalen

Een heerlijke dag voor een salade!

Een heerlijke dag voor een salade!

Voor- of bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 rijpe mango
  • 250 g kerstomaten, gehalveerd
  • 300 gram dungesneden witte kool (evt. voorgesneden uit zak)
  • 2 bosuitjes, in dunne ringen
  • een handje fijngesneden verse munt
  • 125 g roze garnalen

Voor de pindadressing:

  • 3 el gezouten pinda’s, grof gehakt
  • 3 el zoete chilisaus (flesje)
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 el vissaus
  • het sap van 1 limoen

Aan de slag!

  1. Meng voor de dressing in een kommetje alle ingrediënten door elkaar.
  2. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes of blokjes.
  3. Meng in een slakom de mango met de tomaten, kool, bosui, munt, garnalen en dressing.
  4. Lekker bij gegrilde kip of vis.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. Met medewerking van Studio Bazar, Nijhof en Ikea.