Placeholder

Recept voor salade met gepaneerde Zeeuwse mosselen

Hmm! Deze salade met gepaneerde mosselen is er eentje die je móet proberen. De mosselen blijven sappig en behouden de allerlekkerste smaak. Absoluut het proberen waard dus!

Hmm! Deze salade met gepaneerde mosselen is er eentje die je móet proberen. De mosselen blijven sappig en behouden de allerlekkerste smaak. Absoluut het proberen waard dus!

Ingrediënten:
– 1 kg mosselen
– 150 ml droge witte wijn
– 1 bosje bladselderij, grof gehakt
–  4 eieren
–  3 el citroenmayonaise
– 1 tl kerriepoeder
– 1 el dille, fijngehakt
–  150 g paneermeel
– 4-6 el olijfolie
– 75 g rucola-slamelange
–  2 tomaten, in partjes
–  1 rode ui, in halve ringen
– 1 citroen, in partjes voor erbij

Aan de slag!
Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of die na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de wijn en de sel- derij in een ruime, hoge pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 minuten met deksel, tot alle schelpen open staan. Kook 2 eieren in 8 minuten hard. Klop een dressing van de mayonaise, de kerriepoeder en de dille. Verdun met 1-2 el water en breng op smaak met zout en peper.

Haal de mosselen uit de schelp. Pel en snijd de eieren in partjes. Klop in een diep bord de laatste 2 eieren los. Strooi het paneer- meel op een schaal. Haal elke mossel door het ei en rol vervolgens door het paneermeel. Paneer de mosselen nog een tweede keer zodat ze een goede paneerlaag hebben.

Verhit in een koekenpan een flinke scheut olijfolie. Bak de mosse- len, eventueel in 2 porties, in ongeveer 5 minuten goudbruin en krokant. Verdeel de slamelange met de partjes tomaat en ei, de uiringen en de mosselen over 4 borden. Lepel er de kerrie-dilledressing over. Serveer met de partjes citroen.

Bereidingstijd: 40 minuten