Culinair

Recept voor salade met garnalen en kikkererwten

De combinatie van garnalen en kikkererwten smaakte nog nooit zo lekker in een maaltijdsalade!

Maaltijdsalade, 4 personen

Boodschappenlijstje:
500 g reuzengarnalen (diepvries), ontdooid
1 rode ui, in dunne halve ringen
2 el rode-wijnazijn
2 el olijfolie, plus extra
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in reepjes
een halve tl gedroogde chilipepervlokken
1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
300 g bladspinazie

Aan de slag!
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Meng in een schaaltje de rode ui met de azijn en laat minimaal 5 minuten marineren. Verhit intussen de olie in een ruime koekenpan of wok en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika en chilipeper toe en bak ze 2 minuten al omscheppend mee. Voeg de garnalen toe en roerbak ze ca. 5 minuten mee tot ze gaar en roze zijn. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de kikkererwten toe en warm alles nog 1 minuut door. Doe de spinazie in een grote schaal en meng er het warme garnalenmengsel en de gemarineerde uien door. Sprenkel er nog wat olie over.

Tip: lekker met warm landbrood.

Bereidingstijd: 25-30 minuten.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.

Reageer op dit artikel