Placeholder

Recept voor salade caprese met rucolapesto

Een heerlijke Italiaanse salade die makkelijk en snel gemaakt kan worden.

Een heerlijke Italiaanse salade die makkelijk en snel gemaakt kan worden.

Vegetarisch lunch/bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
– 75 g rucola
– 1 teen knoflook
– 1 el pijnboompitten
– 50-75 ml extra vierge olijfolie
– 3 el geraspte Parmezaanse kaas
– 2 bollen buffelmozzarella, op kamertemperatuur
– 500 g pomodori, in plakjes

Extra nodig: 
– staafmixer of keukenmachine

Aan de slag!
Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine 50 g rucola met de knoflook en de pijnboompitten grof. Schenk langzaam de olijfolie erbij en pureer tot een gladde pasta. Roer de kaas erdoor en breng de pesto op smaak met zout en peper. Scheur de mozzarella in grove stukken. Verdeel de mozzarella en de tomaat over een schaal. Lepel er de rucolapesto over. Bestrooi met de rest van de rucola en peper naar smaak.

Bereidingstijd: 15 minuten

Tip: Voor een extra romige salade voeg je een in schijfjes gesneden avocado toe. Besprenkel de avocado met een beetje citroen- of limoensap zodat hij op het buffet mooi groen blijft.