Recept voor runderfilet met avocado, gorgonzola en rucola
6 juni 2013
Avocado’s zijn ontzettend goed voor je huid. En met dit gerecht wordt het smullen!
Avocado’s zijn ontzettend goed voor je huid. En met dit gerecht wordt het smullen!
Voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 bosje rucola
- 2 rijpe avocado's
- 1 el citroensap
- 700 g runderfilet, gebruiksklaar
- zout
- peper, van de molen
- 2 el plantaardige olie
- 120 g gorgonzola
- balsamicosiroop, om mee te garneren
Aan de slag!
- Was en reinig de rucola en zwier droog.
- Halveer de avocado's, haal de pit eruit, haal het vruchtvlees voorzichtig uit de schil en snijd in dunne plakken.
- Bedruppel meteen met citroensap.
- Was de runderfilet, dep droog, verwijder het vet, kruid met zout en peper en laat in een hete pan met olie aan elke kant 7-10 minuten braden.
- Neem uit de pan, laat even rusten en snijd in plakken.
- Stapel telkens 4-5 plakjes runderfilet met de plakken avocado op elkaar en vorm torentjes, plaats deze op borden en garneer met de rucola.
- Verwijder de korst van de gorgonzola, strooi de kaas eroverheen en serveer het gerecht bedruppeld met balsamicosiroop.
Bereidingstijd: 30 minuten, gaartijd ca.: 20 minuten