Placeholder

Recept voor roergebakken teriyakikip met honing

Deze week vind je in Vriendin het weekmenu. De recepten van dit menu vind je elke dag hier op Vriendin.nl.

Deze week vind je in Vriendin het weekmenu. De recepten van dit menu vind je elke dag hier op Vriendin.nl.

Hoofdgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje 
-300 g basmatirijst
-2 el zonnebloemolie
-2 tenen knofl ook, fijngehakt
-1 rode chilipeper, zaadjes eventueel verwijderd en fijngehakt
-500 
g kipfilet, in dunne reepjes
-1 stronk 
broccoli, in kleine roosjes
-200 g 
peultjes, schoongemaakt
-250 g 
champignons, in plakjes
-4-5 el 
teriyakisaus (flesje)
-2 el honing
-2 
el geroosterd sesamzaad

Aan de slag:
Kook of stoom de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een grote wok en bak de knoflook en chilipeper 1 minuut. Voeg de reepjes kip toe en bak ze al omscheppend op hoog vuur ca. 3 minuten. Voeg de broccoli, peultjes en champignons toe en roerbak alles nog 3-4 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Meng er de teriyakisaus en honing door. Proef en voeg eventueel nog wat honing toe. Schep de rijst in kommen en verdeel er de kip met groenten over. Bestrooi met het sesamzaad.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten.