Placeholder

Recept voor roergebakken honing-knoflook wokgarnalen met broccoli

Op vrijdag gaan we voor simpel. Dit roerbakgerecht met garnalen staat binnen no-time op tafel. Ideaal!

Op vrijdag gaan we voor simpel. Dit roerbakgerecht met garnalen staat binnen no-time op tafel. Ideaal!

Bereidingstijd: 20 minuten
Marineertijd: 15 minuten

Ingrediënten:
• 500 g broccoli
• 5 cm verse gember, geraspt
• 4 el ketjap manis
• 2 el honing
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 400 g wokgarnalen met knoflook en peterselie (ontdooid)
• 1 el sesamzaadjes

Ook lekker: nacho’s met cocktailgarnalen en romige chilidip

Aan de slag:
1. Breng een ruime pan met water en een theelepel zout aan de kook. Voeg de broccoliroosjes toe zodra het water kookt. Kook ze in 4 minuten beetgaar (stevig!). Giet af en laat ze uitdampen.
2. Meng de gember, ketjap, honing en knoflook in een kom. Voeg de garnalen toe en hussel ze goed om. Laat 15 minuten marineren.
3. Laat de garnalen uitlekken in een zeef en vang de marinade op. Verhit een wok op hoog vuur en voeg een paar eetlepels olie toe zodra de pan heet is. Doe direct de garnalen erbij en roerbak ze een paar minuten. Giet de rest van de marinade erbij en schep om tot de marinade stroperig wordt en aan de garnalen blijft plakken.
4. Doe de broccoli erbij en bak alles nog een minuutje. Serveer op een schaal. Bestrooi met geroosterd sesamzaad. Lekker met nasi, bami, witte rijst (en kroepoek of cassavechips).

Weetje
Wokgarnalen met een smaakje kun je zowel koelvers als uit de vriezer krijgen. De bevroren variant is niet alleen langer houdbaar maar ook steviger. De knoflooksmaak (en -geur) zijn vrij intens, dus gebruik ze alleen gerechten waarbij knoflook goed past. Bijvoorbeeld in oosterse roerbak- of mediterrane gerechten.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën