Placeholder

Recept voor rode peertjes met anijsroom

Sluit de week heerlijk af met dit toetje. Stoofperen smaken verrukkelijk in combinatie met anijsroom.

Sluit de week heerlijk af met dit toetje. Stoofperen smaken verrukkelijk in combinatie met anijsroom.

In diep bord

Boodschappenlijstje:

  • 8 stoofpeertjes
  • 50 ml diksap van rode vruchten
  • 1 kaneelstokje
  • ½ citroen, schoongeboend
  • 100 ml slagroom light
  • 1 el gestampte muisjes

Aan de slag!

  1. Schil de peertjes, laat het steeltje zitten en zet ze naast elkaar in een kleine pan.
  2. Voeg 500 ml water, het diksap en kaneelstokje toe.
  3. Snijd een stukje van de citroenschil af en pers de halve citroen uit.
  4. Doe het sap en de schil bij de peren, breng aan de kook en stoof de peertjes met de deksel op de pan op laag vuur in 1,5 uur zachtjes rood en gaar.
  5. Schep de peren met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over 4 diepe bordjes.
  6. Laat het kookvocht op hoog vuur inkoken tot ca. 150 ml over is.
  7. Klop intussen de slagroom met de gestampte muisjes stijf.
  8. Besprenkel de peren met het ingekookte vocht en serveer met 1 eetlepel anijsroom.

Bereidingstijd: ca. 20 min.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Dille & Kamille, Ikea, Bedazzle, Zara Home.