Placeholder

Recept voor risotto met ham en tuinbonen

Zin in een ander recept met risotto? Probeer eens dit recept met ham en tuinbonen. Verrassend lekker!

Zin in een ander recept met risotto? Probeer eens dit recept met ham en tuinbonen. Verrassend lekker!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tl gedroogde rozemarijn
  • 300 g risottorijst
  • 1,2 l kippenbouillon (van tabletten)
  • 400 g tuinbonen (diepvries)
  • 125 g hamblokjes
  • 50 g geraspte pittige kaas

Aan de slag!

  1. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de ui 2-3 minuten op matig vuur.
  2. Voeg de rozemarijn en de rijst toe en bak 2 minuten mee tot de korrels glanzen en glazig zien. Schenk er een scheut bouillon bij en blijf roeren tot het vocht is opgenomen.
  3. Laat de rijst zachtjes koken. Ga zo door tot de rijst na ca. 20 minuten beetgaar is; kook de laatste 5 minuten de tuinbonen mee.
  4. Meng er de hamblokjes en kaas door.
  5. Voeg eventueel nog een scheutje bouillon toe om de risotto iets smeuïger te maken. Breng op smaak met zout en peper.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.