Placeholder

Recept voor rijst met chorizo en sperziebonen

Een dagje Spaans, lekker hoor! Klaar in 30 minuten.

Een dagje Spaans, lekker hoor! Klaar in 30 minuten.

Hoofdgerecht, 4 personen 

Ingrediënten: • 1 el olijfolie • 250 g chorizoworst, in plakjes • 1 ui, gesnipperd • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes • 300 g risotto- of paellarijst • 1 blik tomatenblokjes op sap (400 g) • 1 liter warme groente- of kippenbouillon • 300 g sperziebonen, in stukjes (diepvries of vers) • eventueel een handje platte peterselie, voor de garnering Verhit de olie in een ruime pan en bak de chorizo enkele minuten tot het vet vrij begint te komen.

Voeg de ui en paprika toe en bak 1-2 minuten mee. Meng er de rijst door en roer tot de korrels glanzen. Voeg de tomaten met sap en 3/4 van de bouillon toe. Breng het vocht aan de kook en zet het vuur lager. Laat de rijst 15 minuten zachtjes koken; roer af en toe om te voorkomen dat de rijst aanbrandt. Voeg de rest van de bouillon en de sperziebonen toe en laat de rijst nog 4-5 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Strooi eventueel de peterselie erover. Lekker met een spinaziesalade.

Bereidingstijd: 30 minuten.