Placeholder

Recept voor ravioli al gorgonzola e noci

Heerlijk: een vegetarische pasta. Dit recept is afkomstig uit de Italiaanse streek Lombardia.

Heerlijk: een vegetarische pasta. Dit recept is afkomstig uit de Italiaanse streek Lombardia.

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
500 g verse ravioli funghi porcini of met kaas (koeling)
125 ml slagroom
150 g gorgonzola, in blokjes
25 g rucola
50 g walnoten, grofgehakt

Aan de slag: 
Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng in een steelpan de slagroom tegen de kook. Voeg de gorgonzola toe. Laat de kaas in de warme room smelten.

Verdeel de ravioli over 4 diepe borden. Schep er de saus over. Bestrooi met de rucola en de walnoten. Lekker met gebakken groene asperges of bimi met wat rucola en geroosterde pijnboompitten.

Tip: strooi voor een extra hartige smaak met de walnoten reepjes parmaham over de pasta.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Dille & Kamille, Nijhof, De Weldaad.