Placeholder

Recept voor ratatouille met eitjes

Dit vegetarische gerecht is niet alleen erg lekker maar het scheelt ook nog eens heel wat afwas.

Dit vegetarische gerecht is niet alleen erg lekker maar het scheelt ook nog eens heel wat afwas.

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:
– 
2 el olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 1 aubergine, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blik tomatenblokjes (400 g)
– 2-3 takjes tijm, blaadjes gerist
– 1 el kappertjes
– 1 el rode-wijnazijn
– 6-8 eieren
– 2 el fijngehakte bladpeterselie

Aan de slag!
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de aubergine, courgette en paprika toe en bak de groenten 4-5 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap, tijm, kappertjes, azijn, zout en peper toe en laat alles afgedekt op laag vuur ca. 20 minuten stoven tot de groenten gaar zijn. Roer af en toe en voeg als het iets te droog is een klein scheutje water toe. Neem het deksel van de pan en maak 6-8 'kuiltjes' in de ratatouille. Breek boven elk kuiltje voorzichtig een eitje. Leg het deksel weer op de pan en laat de eieren op laag vuur in ca. 5 minuten gaar worden. Strooi wat zout en peper over de eieren en garneer met peterselie.

Tip: Lekker met stokbrood.

Bereidingstijd: 25 minuten, plus 25 minuten stooftijd.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.