Placeholder

Recept voor quiche zonder korst

Met spekjes, spinazie en tomaatjes. Dit recept is lactosevrij.

Met spekjes, spinazie en tomaatjes. Dit recept is lactosevrij.

Hoofdgerecht, 4 personen

Ingrediënten:
-1/2 el olijfolie
-150 g spekreepjes
-1 ui, 
gesnipperd 
-3-4 flinke handen verse spinazie
-250 g 
kerstomaatjes, gehalveerd
-3 eieren
-150 ml Alpro 
Soya Cuisine (pakje, 250 ml)
-100 g bloem

Extra nodig: keukenpapier, ronde ingevette quichevorm (24 cm doorsnee)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden celcius. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekjes in enkele minuten goudbruin. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in het bakvet de ui 2-3 minuten. Voeg de spinazie in porties toe en roerbak mee toe de groente is geslonken. Schep het spinaziemengsel in de quichevorm. Verdeel er de kerstomaatjes over. Klop in een kom de eieren los met de Alpro Soya Cuisine. Klop de bloem er in gedeelten door. Voeg zout en peper toe. Schenk het eimengsel over de ingrediënten in de quichevorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Laat een beetje afkoelen en serveer met een groene salade.

Zonder lactose
Mensen die lactose-intolerant zijn, kunnen de suiker (lactose) die in melk en melkproducten voorkomt niet goed verteren. Om de onmisbare stoffen die in melkproducten zitten (zoals calcium en vitamine B) toch binnen te krijgen is het aan te bevelen zo gevarieerd mogelijk te eten en sojaproducten te drinken en eten. Ook amandelmelk is een goede bron van calcium en vitamine B.

Bereidingstijd: 20 minuten.
Oventijd: 35 minuten.