Placeholder

Recept voor portobello-burgers met mozzarella en paprika

Mmm, deze bijzondere burger smaakt wel erg goed!

Mmm, deze bijzondere burger smaakt wel erg goed!

Vegetarisch lunch- of hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 portobello-paddenstoelen
  • 1 el olijfolie
  • 3 geroosterde paprika’s (pot), uitgelekt en in dikke repen
  • 1 bol (buffel)mozzarella, in plakjes
  • 4 kleine ciabattas
  • 2 el rode of groene pesto
  • 2 handenvol rucola
  • Extra: grillpan

Aan de slag!

  1. Verhit de grillpan.
  2. Bestrijk de portobello-paddenstoelen rondom dun met olie.
  3. Leg ze in de pan en gril ze 2-3 minuten; keer ze halverwege.
  4. Zet het vuur laag, leg de paddenstoelen op de bolle kant.
  5. Strooi wat zout en peper in de holtes.
  6. Verdeel de repen paprika en plakjes mozzarella erover.
  7. Dek ze losjes af met een stuk aluminiumfolie en laat de kaas zachtjes smelten.
  8. Neem ze uit de pan.
  9. Halveer de ciabattas.
  10. Leg ze met de snijkanten in de grillpan en rooster ze kort tot ze lichtbruin zijn.
  11. Besmeer de snijkanten met pesto.
  12. Beleg de onderste helften met rucola en leg er de portobello-burgers op.
  13. Dek af met de bovenste helften ciabatta.

Tip: lekker met geroosterde courgette uit de oven.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.