Placeholder

Recept voor pizza met courgette en spinazie

Deze gezonde pizza zal zeker in de smaak vallen. Maak de pizzabodem zelf, of bespaar tijd door een Turks brood te gebruiken.

Deze gezonde pizza zal zeker in de smaak vallen. Maak de pizzabodem zelf, of bespaar tijd door een Turks brood te gebruiken.

Voor 2 pizza’s

Boodschappenlijstje:

– ½ pak mix voor pizzabodem (à 450 g)
– 2 dl tomatensaus met kruiden (uit pot)
– 1 kleine courgette (ca. 250 g)
– 75 g jonge bladspinazie
– 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
– 75 g geraspte pittige kaas, bijv. grana padano
– olijfolie (met knoflook en chilipeper) om te besprenkelen

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 225ºC.
  2. Maak het deeg volgens de gebruiksaanwijzing en verdeel het in 2 gelijke ballen. Rol ze op een bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ronde lappen van ca. 25 cm doorsnee en leg ze op een ingevette bakplaat (of gebruik 2 bakplaten).
  3. Bestrijk het deeg met de tomatensaus.
  4. Schaaf de courgette in dunne plakken en verdeel ze over de pizza’s.
  5. Schuif de bakplaat (of 2 bakplaten boven elkaar) in de oven en bak de pizza’s in ca. 15 minuten gaar en goudbruin.
  6. Verdeel de bladspinazie en tomaatjes over de pizza’s. Strooi er de kaas over en sprenkel er olijfolie over.

Bereidingstijd: circa 25 minuten

Tip: geen tijd om zelf pizzabodems te bakken? Snijd een rond Turks brood overlangs doormidden en je hebt 2 kant-en-klare pizzabodems! Beleg ze volgens het recept en bak ze iets korter (7-10 minuutjes).

Tekst: Natasja Kuipers. Foto’s: Peter Kooijman.