Placeholder

Recept voor pittige pasta zalm met rode peper, tomaat en peterselie

Vandaag een keertje vis in plaats van vlees? Kies dan voor deze heerlijke pasta! Houd je niet van zalm? Vervang de zalmfilet eens door 500 gram grote garnalen. En bak die in 5-6 minuten gaar.

Vandaag een keertje vis in plaats van vlees? Kies dan voor deze heerlijke pasta! Houd je niet van zalm? Vervang de zalmfilet eens door 500 gram grote garnalen. En bak die in 5-6 minuten gaar.

Ingrediënten
• 3 el olijfolie
•  3 tenen knoflook, in plakjes
•  1 rode peper, in ringen
•  100 ml droge witte wijn
•  400 g pasta naar keuze
•  4 tomaten
•  4 zalmfilets, in reepjes
•  1 bosje platte peterselie, grofgehakt

Bereiding
Verhit in een koekepan de olijfolie. Fruit de knoflook met de peper zonder te kleuren. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen. Snijd intussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de tomaat en de zalmfilets in de pan en bak 3 tot 4 minuten, zodat de zalm nog rosé en sappig is. Leg de zalm met tomaat en peper op een bord en bestrooi naar smaak met peterselie en zout en peper. Lekker met een partje citroen.

Bereidingstijd
20 minuten