Placeholder

Recept voor pittige oosterse burger met cashewnoten

Heerlijke pittige oosterse burger van tartaar.

Heerlijke pittige oosterse burger van tartaar.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
1 potje atjar tjampoer (350 g)
-1 rode paprika
-100 g taugé
-2 bosuitjes  
2 el (wok)olie
-1 tl sambal  
-4 rundertartaartjes
-4 (bruine) bolletjes
-4 bladeren ijsbergsla
2 el grof gehakte cashewnoten

Aan de slag:
Laat de atjar tjampoer uitlekken. Snijd de paprika in stukjes en de bosui in ringetjes. Schep de atjar, paprika, taugé en bosui in een kom door elkaar. Roer de sambal door de olie. Bestrijk de tartaartjes dun met de sambalolie. Verhit een koekepan met antiaanbaklaag en bak hierin de tartaartjes aan beide kanten in 6 minuten bruin en gaar. Halveer de broodjes, beleg ze met ijsbergsla en de tartaar. Leg hier wat atjarsalade overheen en bestrooi met de cashewnoten. Serveer de rest van de atjarsalade naast de broodjes.

Bereidingstijd: 15 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara Home.