Placeholder

Recept voor pittige kippenpootjes met frisse mangosalsa

Drumsticks zijn altijd al lekker, maar met frisse mangosalsa helemáál!

Drumsticks zijn altijd al lekker, maar met frisse mangosalsa helemáál!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

8 grote of 12 kleine drumsticks.

 

 

Boodschappenlijstje:

Voor de marinade:

  • 2 tl sambal oelek
  • sap van 1 citroen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 2 el ketjap assam

Voor de salsa:

  • 1 rijpe mango, geschild en in blokjes
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperdhandje korianderblaadjes
  • 2-3 el citroensap

Extra: bakpapier

Aan de slag!

  1. Snijd met een mes het vel van de drumsticks op enkele plekken in.
  2. Wrijf de kippenpoten in met de sambal.
  3. Meng in een schaal de overige ingrediënten voor de marinade en wentel de drumsticks erin.
  4. Laat ze afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren – keer ze af en toe om.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Leg de drumsticks op bakpapier en rooster ze in ca. 30 minuten rondom gaar en goudbruin.
  7. Keer ze af en toe.
  8. Maak intussen de salsa door alle ingrediënten in een schaal te mengen.

Serveer de drumsticks met de salsa. Lekker met wilde en witte rijst.

Bereidingstijd: 20 minuten, plus 1 uur marineren en 30 minuten oventijd.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, & Klevering-zuid, Ikea, Nijhof en Zara-home.