Recept voor pittige kippenpootjes met frisse mangosalsa
3 april 2013
Drumsticks zijn altijd al lekker, maar met frisse mangosalsa helemáál!
Drumsticks zijn altijd al lekker, maar met frisse mangosalsa helemáál!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
8 grote of 12 kleine drumsticks.
Boodschappenlijstje:
Voor de marinade:
- 2 tl sambal oelek
- sap van 1 citroen
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 2 el ketjap assam
Voor de salsa:
- 1 rijpe mango, geschild en in blokjes
- 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- 1 rode ui, gesnipperdhandje korianderblaadjes
- 2-3 el citroensap
Extra: bakpapier
Aan de slag!
- Snijd met een mes het vel van de drumsticks op enkele plekken in.
- Wrijf de kippenpoten in met de sambal.
- Meng in een schaal de overige ingrediënten voor de marinade en wentel de drumsticks erin.
- Laat ze afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren – keer ze af en toe om.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de drumsticks op bakpapier en rooster ze in ca. 30 minuten rondom gaar en goudbruin.
- Keer ze af en toe.
- Maak intussen de salsa door alle ingrediënten in een schaal te mengen.
Serveer de drumsticks met de salsa. Lekker met wilde en witte rijst.
Bereidingstijd: 20 minuten, plus 1 uur marineren en 30 minuten oventijd.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, & Klevering-zuid, Ikea, Nijhof en Zara-home.