Placeholder

Recept voor pittige chili met braadworst

Lekker en gemakkelijk!

Lekker en gemakkelijk!

Ingrediënten:
-2 el zonnebloemolie
-4 braadworsten
-1 ui, gesnipperd
-2 tenen knoflook, fijngehakt
-1 rode paprika, in reepjes
-1 tl gemalen komijn
-1 blik gepelde tomaten (400 g)
-1 blik Hollandse bruine bonen (800 g), uitgelekt
-300 g witte rijst
-1 tl gedroogde munt

Aan de slag:
Verhit in een braadpan de olie. Bak de worsten rondom bruin aan en neem ze uit de pan. Houd ze onder een deksel warm. Fruit in het bakvet de ui en de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee. Schep de komijn erdoor. Voeg het blik gepelde tomaten toe en druk de tomaten met een spatel klein. Schep de bonen erdoor en leg de worst terug in de pan. Stoof de worsten in 15 minuten zachtjes gaar. Voeg eventueel een scheutje water toe. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de chili op smaak met de munt, zout en peper, tabasco of chilipoeder. Serveer met de rijst. 

Bereidingstijd: 30 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Bedazzle, Nijhof, Zara Home, H&M Home.