Placeholder

Recept voor penne met wiite champignons, spekjes en salie

Heerlijk: verse salie en Parmezaanse kaas maken witte champignons nog lekkerder

Heerlijk: verse salie en Parmezaanse kaas maken witte champignons nog lekkerder

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-350 g penne
-1 el olijfolie
-1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
-2 teentje knoflook, fijngesneden
-250 g magere spekreepjes
-250 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes gesneden
-8 blaadjes verse salie, fijngesneden, plus meer voor de garnering
-versgemalen peper
-2 el room
-50 g geraspte Parmezaanse kaas

Aan de slag!
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en bereid de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een grote koekepan en bak de prei en knoflook in 3 minuten zacht. Verhoog het vuur, voeg de magere spekreepjes, plakjes champignons, salie en peper toe en bak dit al roerend in 6 minuten. Roer de room en Parmezaanse kaas erdoor en laat alles nog 1 minuut koken. Giet de penne af. Haal de pan met de spekjes en champignons van het vuur en roer de penne er goed door. Verdeel het gerecht over de borden, garneer met wat blaadjes salie en een paar draaien van de pepermolen. 

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Tip:
-Zet het stuk Parmezaanse kaas en de rasp op tafel zodat iedereen de kaas naar eigen smaak kan toevoegen.
-Geen fan van witte champignons? Kies dan in dit recept voor cantharellen of eekhoorntjesbrood.
-Ook lekker met fettuccine in plaats van penne.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Dille & Kamille, Nijhof, Zara home.