Placeholder

Recept voor penne met pittige auberginesaus, ricotta en basilicum

Voor vanavond een vegetarisch Italiaans recept met pasta, ricotta en aubergine.

Voor vanavond een vegetarisch Italiaans recept met pasta, ricotta en aubergine.

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 1 aubergine, in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • ¼ tl gedroogde chilipepervlokken
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 350 g penne
  • 150 g ricotta
  • flinke hand basilicumblaadjes

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een ruime pan en bak de blokjes aubergine 3-4 minuten. Voeg de knoflook en chilipeper toe en bak 1 minuut mee.
  2. Schenk de tomatenblokjes met sap erbij en roer alles goed. Leg een deksel op de pan en laat de saus op matig vuur 15-20 minuten zacht sudderen, tot de aubergine lekker zacht is.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Kook intussen de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en meng door de auberginesaus.
  5. Schep de pasta in diepe borden en verdeel er ‘klontjes’ ricotta en blaadjes basilicum over.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. H&M, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.