Placeholder

Recept voor pasta bolognese

Een pasta bolognese smaakte nog nooit zo lekker!

Een pasta bolognese smaakte nog nooit zo lekker!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, in reepjes
1/2 kleine winterpeen, in blokjes
2 tenen knoflook, geperst
2 schalen vegetarisch gehakt (à 175 g Alpro Soya)
100 ml rode wijn
2 blikken gepelde tomaten (400 g)
300 g spaghetti

Aan de slag!
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui met de bleekselderij, de wortel en de knoflook 3 minuten zonder te kleuren. Voeg het gehakt toe en bak 4 minuten. Schenk de wijn in de pan en verwarm nog 1 minuut. Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Verwarm de saus 15 minuten en laat zachtjes tot de gewenste dikte inkoken. Kook intussen in ruim water met zout de spaghetti volgens de aanwijzingen. Giet de spaghetti af en meng door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de spaghetti in diepe borden. Parmezaanse kaas en een rucolasalade smaken er lekker bij.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Portazul, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Ikea.