Placeholder

Recept voor parmezaansalade met kalfschnitzel, basilicumolie en olijven

Een heerlijke Italiaanse salade!

Een heerlijke Italiaanse salade!

Maaltijdsalade voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:
– 
150 g gemengde salade met rucola
– 4 ongepaneerde kalfschnitzels
– 2 el olijfolie
– 75 g Parmezaanse kaasflinters
– 12 zwarte olijven

Voor de basilicumolie:
– 2 handenvol basilicumblaadjes
– 50 ml olijfolie
– 1 teen knoflook
Extra: keukenmachine of staafmixer.

Aan de slag!
Maak eerst de basilicumolie door in een keukenmachine of met een staafmixer de basilicum met de olijfolie en knoflook te pureren. Verdun de olie eventueel met ca. 2 el water. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de gemengde sla over de borden. Bestrooi de kalfsschnitzels aan beide kanten met zout en peper. Snijd de schnitzels doormidden, zodat je in totaal 8 kleine lapjes vlees hebt. Verwarm de olijfolie in een grillpan of koekenpan en bak de lapjes vlees op hoog vuur 1 minuut per kant. Leg ze meteen op de salade. Sprenkel er de basilicumolie over en strooi er de kaasflinters en olijven over.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, Nijhof, Ikea en Zara home.