Placeholder

Recept voor paprikalasagne met ricotta

Deze vegetarische variatie op de klassieke lasagne is superlekker! Heb je liever met vlees? Bak dan wat gehakt mee.

Deze vegetarische variatie op de klassieke lasagne is superlekker! Heb je liever met vlees? Bak dan wat gehakt mee.

hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 3 paprika's, in ringen
  • 2 pakken gezeefde tomaten (à 500 g)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
  • 250 g lasagne
  • 1 beker ricotta (250 g)
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Extra: ingevette ovenschaal (inhoud 1,5 l)

 

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de paprikaringen 6-8 min.
  3. Verwarm intussen in een steelpan de gezeefde tomaten met de knoflook en de rozemarijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Schep een laag tomatensaus in de ovenschaal. Dek af met lasagnebladen en beleg met paprikaringen. Schep er weer wat tomatensaus over. Herhaal dit met de rest van de lasagne, de paprika en de tomatensaus. Eindig met een laag tomatensaus.
  5. Verdeel de ricotta over de lasagne. Strooi er de kaas, de oregano en zout en peper naar smaak over.
  6. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 30 min. gaar. Lekker met kropsla met yoghurtdressing.

Tip: Bak met de paprika 300 g runder- of lamsgehakt rul voor een extra hartige lasagne.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Oventijd: 30 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne  Jimmink. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.