Placeholder

Recept voor ovenschotel met witlof

Mmm, ziet dit er niet lekker uit? Deze ovenschotel is zo gemaakt en staat slechts 15 minuten in de oven.

Mmm, ziet dit er niet lekker uit? Deze ovenschotel is zo gemaakt en staat slechts 15 minuten in de oven.

Boodschappenlijstje:

  • 8 stronkjes witlof à ca. 100 g
  • 2 zakjes aardappelpuree à la minute à 86 g
  • 25 g zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 8 el fijngeknipte bieslook
  • 160 g Philadelphia zuivelspread light gegrilde paprika
  • 8 plakjes kipfilet (vleeswaar)
  • 50 g geraspte belegen kaas

Aan de slag!

  1. Snijd de kontjes van de stronkjes witlof, snijd met een puntig mesje de harde kern uit de stronkjes en kook de stronkjes 7 min. in water met zout. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  3. Bereid de aardappelpuree met water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Schep de zongedroogde tomaatjes en de bieslook erdoor en verdeel het over de bodem van een ingevette ovenschaal.
  5. Snijd de stronkjes witlof in de lengte in en verdeel de Philadelphia erover.
  6. Vouw om elk stronkje een plakje kipfilet. Leg de omwikkelde witlof op de aardappelpuree en druk ze er een beetje in.
  7. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de schaal 15 min. in de voorverwarmde oven.

Bereidingstijd: ca. 20 min. + 15 min. oventijd

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara home, Studio Bazar.