Culinair

Recept voor oosterse spareribs met komkommer-mango-salade

Heerlijke spareribs met een oosterse twist

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 kilo spareribs (2 grote racks)
  • 2 el sojasaus
  • 3 el zoete chilisaus
  • sap van 1 limoen
  • 2 el sesamolie
  • 1 tl gemalen gember
  • 1 tl gemalen laos
  • 1 tl rietsuiker (of gewone suiker)
  • mespunt chilivlokken, of naar smaak
  • 100 ml water
  • ½ bosje verse koriander, fijngesneden
  • partjes limoen, voor erbij

 

Aan de slag!

  1. Bekleed een grote bakplaat met een dubbele laag aluminiumfolie. Was de spareribs, dep ze goed droog met keukenpapier en verwijder het vliesje aan de onderkant.
  2. Om de marinade te maken, kluts je de sojasaus, chilisaus, limoensap, sesamolie, gember, laos, rietsuiker en chilivlokken in een kommetje. Wrijf de spareribs aan alle kanten in met de marinade en leg ze op de bakplaat met de bolle (vlezige) kant naar boven.
  3. Schenk het water eromheen en dek de bakplaat af met aluminiumfolie. Laat het geheel een half uurtje buiten de koelkast staan en verwarm ondertussen de oven voor op 170°C. Bak de spareribs afgedekt anderhalf uur.
  4. Bekleed de bakplaat opnieuw met folie en bak ze onafgedekt nog 8-15 minuten op 190°C. Check regelmatig dat ze niet verbranden.
  5. Laat de spareribs 10 minuten rusten, bestrooi met de koriander en serveer met partjes limoen en de komkommer-mango-salade.

Bereidingstijd: 10 minuten (plus een half uurtje op kamertemperatuur komen)
Oventijd: 1 uur en 45 minuten

Bijgerecht: Om de salade te maken, meng je 1 komkommer (zonder zaadjes en in blokjes gesneden), 1 mango (in blokjes gesneden), 2 fijngesneden lente-uitjes en de fijngesneden blaadjes van een bosje basilicum in een kom. Breng op smaak met een dressing van limoensap, olijfolie, zout en peper.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Nijhof, Dille & Kamille.

Reageer op dit artikel

Instagram