Placeholder

Recept voor Oosterse rode-koolsalade met gegrilde kip

Deze week vind je in Vriendin het weekmenu. De recepten van dit menu vind je elke dag hier op Vriendin.nl. Deze Oosterse salade is een beetje aan de pittige kant. Hou je daar niet van, zorg dan dat je de zaadjes van de peper verwijdert.

Deze week vind je in Vriendin het weekmenu. De recepten van dit menu vind je elke dag hier op Vriendin.nl. Deze Oosterse salade is een beetje aan de pittige kant. Hou je daar niet van, zorg dan dat je de zaadjes van de peper verwijdert.

Maaltijdsalade, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 500 g kipfilet, in lange repen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 g verse rode kool, in dunne reepjes
  • 75 g rucola
  • 3 tomaten, in dunne partjes
  • 3 bosuitjes, in ringen
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes (zaadjes evt. verwijderd als de peper erg heet is)
  • een handje verse korianderblaadjes
  • Extra: grillpan

Aan de slag!

  1. Verhit de grillpan. Bestrijk de repen kipfilet met wat olie en gril ze 2-3 minuten per kant tot ze gaar en bruin zijn.
  2. Meng vlak voor het opdienen in een schaal de rode kool met de rucola, tomaten, bosuitjes, chilipeper en sesam-gemberdressing.
  3. Verdeel er de repen kip over en strooi er de koriander over.

Sesam-gemberdressing

  • 50 ml limoensap (van ca. 1 1/2 limoen)
  • 3 el Thaise vissaus
  • 1 tl rietsuiker
  • 1 flinke teen knoflook, geperst
  • 1 cm gemberwortel, geschild en fijngeraspt
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  1. Klop in een schaaltje of schud in een jampot of dressingshaker het limoensap met de vissaus, suiker, knoflook en gemberwortel door elkaar. Meng er het sesamzaad door. 

Bereidingstijd: 25 minuten.

Tip: De salade is ook lekker met gebakken blokjes tofu of grote garnalen in plaats van kip.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Studio Bazar, H&M Home.