Recept voor omelet uit de oven met cherrytomaatjes
14 januari 2013
Je kunt dit omelet heerlijk eten al ontbijt of lunch. Het vult goed en is ook nog eens supergezond! Maak hem voor jezelf klaar of verras je lief ermee.
Je kunt dit omelet heerlijk eten al ontbijt of lunch. Het vult goed en is ook nog eens supergezond! Maak hem voor jezelf klaar of verras je lief ermee.
Ontbijt of lunch voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 6 eieren
- 1 el olijfolie
- 2 el bloem
- 2 el fijngehakte bieslook
- 2 el fijngehakte peterselie
- 75 g gerapte belegen kaas
- 250 g cherrytomaatjes
- 2 el zonnebloempitten
- Extra: ovenschaal (ca. 1 liter inhoud), ingevet
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 175ºC.
- Klop in een kom de eieren met de olie en bloem los.
- Roer er de kruiden en kaas door.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel de tomaatjes over de ovenschaal en schenk er het eimengsel over.
- Strooi de zonnebloempitten erover.
- Bak de omelet in ca. 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Laat de omelet iets afkoelen en snijd hem in stukken. Serveer met bruin stokbrood.
Tekst: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Petrowski. M.m.v.: Nijhof, Studio bazar.