Placeholder

Recept voor oeufs en cocotte met zwarte truffel

Begin de week met een lekker ontbijtje! Oeufs en cocotte, ofwel ‘eieren in bakjes’ zijn eieren die in de oven au bain marie worden gegaard. De variaties zijn eindeloos, maar deze versie is toch wel een van de lekkerste!

Begin de week met een lekker ontbijtje! Oeufs en cocotte, ofwel ‘eieren in bakjes’ zijn eieren die in de oven au bain marie worden gegaard. De variaties zijn eindeloos, maar deze versie is toch wel een van de lekkerste!

Vergeet niet om het brood in de zachte dooier te dippen! Voor het maken van oeufs en cocotte heb je vier ovenvaste minischaaltjes nodig.

Ingrediënten: boter om de schaaltjes in te vetten • 4 el versgeraspte Parmezaanse kaas • 1 potje ingelegde zwarte zomer- truffels (10 g), de truffels in dunne plakjes gesneden • 2 tl boter • 4 tl slagroom• 4 eieren • fijne zeezoutvlokken, zoals Fleur de Sel of Maldon • versgemalen vierseizoenenpeper • 2 sneetjes wit casinobrood, zonder korstjes

Verwarm de oven voor op 180°C en vet 4 schaaltjes in met boter. Verdeel er de Parmezaanse kaas, plakjes truffel, boter en slagroom over. Breek de eieren voorzichtig in de schaaltjes en breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen vierseizoenenpeper. Zet de schaaltjes in een braadslee of diepe bakvorm, vul die tot halverwege de schaaltjes met kokend water en zet het geheel voorzichtig in de oven. Kook de eieren au bain marie in 8-12 minuten, afhankelijk van hun maat en je voorkeur. Het lekkerst is zachtgekookt! Rooster het brood vlak voor het eind van de kooktijd en snijd elke snee in 4 reepjes. Serveer de eieren met de reepjes brood en een beetje roomboter.

Bereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 8-12 minuten